Susanne Axman

Sia Stenkällan

Ett företag som arbetar både med personlig utveckling samt försäljning

Vem är jag, Susanne Axman?

 

Det var en fråga jag ställde till mig själv redan i unga år.

 

Är i dag övertygad om att det är därför jag är den jag är, samt arbetar med det jag gör pga att jag redan som litet barn var nyfiken på själva livet.

Jag hade frågor men fick inga svar och det väckte min nyfikenhet ännu mer.

 

Det som jag mest undrade över, vad som hände när vi dör ???

Även vad meningen med att leva var ????

Då hade jag blivit informerad om alla små svältande barn i Afrika som fanns på bild och jag tyckte så synd om dem.

I tidningar kunde jag läsa om de som levde i lyx och överflöd och därför ogillade jag alla orättvisor på jorden.

Kunde det verkligen finnas en Gud som tillät alla orättvisor på jorden, för mig verkade det inte troligt eftersom han skulle vara god.

 

Funderade mycket över meningen med livet.

Kom fram till att om det inte fanns någon mening, så var ju själva livet helt meningslöst egentligen att leva, framför allt för de som kämpar för att bara kunna överleva dag från dag.

 

Så jag bestämde mig för att det måste finnas en mening och jag ville verkligen finna svaret på den frågan.

 

När svaret kom till mig förstod jag det inte förrän långt senare och då föll pusselbitarna på plats till en hel enhet.

Naturen hade berättat det för mig varje år men jag hade aldrig tänkt på det tidigare.

Varje höst när jag har gått i skogen har jag känt ett vemod inom mig över att sommaren är över och att naturen "dör" går ner i dvala inför vintern.

Sorgligt, även jag tyckter om höstens alla vackra färger.

 

Svaret på "vad som händer när vi dör" kom till mig en höstdag när jag satt på en sten i skogen och funderade.

Varifrån det kom, vet jag inte men det var som om någon berättade hela livscykeln för mig då i mitt huvud. Efteråt kunde jag inte förstå varför jag aldrig hade tänkt så tidigare eftersom för mig var det svar jag hade fått så självklart.

 

Vi är en del av naturen, det vill säga vårt medvetande, själ (finns många namn) så den dör aldrig, det är endast dess skal dvs själens overall, vår kropp som dör precis som gammalt gräs som vissnar ner på hösten.

Alla våra samlade kunskaper för varje liv vi levt finns lagrade i en minnesbank oavsett om liven varit på jorden eller på någon annan planet. All information från föregående liv finns kvar och kan användas igen när vi förstår hur vi ska göra för att öppna den "hårdisken".

 

Meningen med livet, är för mig att förstå mitt liv, att vara min egen "polis och domare och försöka göra rätt för mig i allt. Det är min grundprincip.

 

Livet blev enklare att leva när jag väl förstod det men med den insikten innebar det även eget ansvar, vilket inte har varit så lätt alla gånger att ta.

 

När det tidigare uppstod problem i min tillvaro så har jag kunnat lägga skulden på någon person och därmed varit helt fri själv.

Så i dag när det inträffar något mindre bra i min tillvaro försöker jag förstå varför, jag har skapat något jag inte ens vetat om samt vad jag ska lära mig av det, istället för att se mig själv som ett oskyldigt utsatt offer.

 

Livet på jorden brukar jag likna vid en skola med en massa olika klassrum där vi alla går i något av dem. Alla mäniskor är både lärare och elever åt varandra, helt omedvetet.

Eftersom ingen vet vad någon annans mening med sin skolgång är så har vi heller ingen rätt att döma någon annan än oss själva.

Om detta skulle jag kunna skriva en hel bok eftersom det finns så mycket att berätta, hur vi kan lära oss att förstå vårt eget liv och när vi lär oss att lyssna inåt så får vi också de svar vi behöver samt blir då vår egen lärare till vårt liv.

 

Just nu både jag trivs och tycker om att leva mitt liv eftersom jag förstår det. Mitt liv har varit en riktig berg och dalbana men trots det så har alltid min kärna inom mig någonstans vetat att jag kan klara av de problem jag ställs inför.

 

Astrologi var nästa fas som kom in i mitt liv efter att mitt första barn hade fötts.

Av Astrologin har jag haft stor hjälp både till att förstå mig själv och min familj på ett djupare plan. En bra grund när man har familj med barn.

 

När det följer ett horoskop med babyn hem från bb då först tror jag att vi kan börja få en förändring i vårt samhälle.

Det skulle kanske underlätta för de nyblivna föräldrarna om de redan från början hade lite förhandinformation om den lilla som de ska fostra till en god medborgare i framtiden, eller inte ???

Nu behöver vi inte bli Astrologer för att kunna förstå oss på och vara en hjälp för våra barn att vidareutveckla sina goda medfödda egenskaper.

Men det finns säkert en mening med det också som med allt annat när det är dags för utveckling så sker det och ser man det inte så blir det en förändring i ens liv tills man då blir mer eller mindre tvingad att tänka till om sitt liv för att kunna må bra.

Nu har jag inte själv gjort någon djupdykning ner i Astrologins kunskap utan hållit mig lite mer ytligt vilket har varit tillräckligt för att ha fått den förståelse av mina nära och kära som jag behövt för att helt enkelt förstå dem och därigenom försöka att agera "rätt" som bl.a mamma men givetvis är jag långt ifrån perfekt men jag har ändå gjort mitt bästa.

 

Det är inte snällt när vi lägger våra misslyckanden under livets gång på andra människor och framför allt riktigt elakt när vi lägger skulden på våra föräldrars agerande under vår uppväxt.

Alla föräldrar gör sitt bästa utifrån sina möjligheter och kunskap det får vi aldrig glömma och har vi synpunkter och klagomål så är det vår uppgift som vuxna att förstå det och därmed ta eget ansvar och rätta till de misstag vi anser har begåtts under vår uppväxt.

 

Livet är spännande, att leva för jag har aldrig tråkigt, bara då och då är jag väldigt trött erkänner jag villigt men även till det finns det även en orsak, självklart.