Energi

Sia Stenkällan

Ett företag som arbetar både med personlig utveckling samt försäljning

 

Energi

 

Vad är Energi?

Numera har jag hört talas om att det finns de som anser sig bestulna på sin Energi.

Det är lika osannolikt, som att jag skulle påstå att någon har stulit min skugga.

Även om vi lever på 2000 talet och räknar oss till utvecklade människor så bevisar påståendet "energitjuvar" att vi ännu har mycket att lära för ingen kan stjäla någon annans energi, det är helt omöjligt men så länge vi tror det så har vi i alla fall en ursäkt för vår okunskap om oss själva.

 

 

Detta uttryck grundar sig i ren okunnighet så låt mig få presentera en förklaring sedan är det upp till dig själv, att avgöra om du tror på mig eller inte.

 

När jag gör ett möte med en person som ligger i samma inre omedvetna bearbetningsfas som jag själv, vilket jag då troligen inte har en aning om, ej heller kanske personen jag mött.

Den mötande personens kropp kan signalera till mig att öppna möjligheten för att jag ska kunna frigöra t.ex en låst känsloblockering inom mig.

Om jag nu är en kontrollerad person så går omedelbart mitt försvar in, egot för att avstyra denna process för bearbetning, att bromsa en sådan process kommer all kroppens kraft och energi att behövas vilket jag i stunden inte själv förstår men upplever mig plötsligt både svag och helt kraftlös. Denna upplevelse av energitömning kan ge upphov till trötthet illamående ....även ett bra tag efter mitt personliga möte.

I och med att känslan uppkom i samband med mitt möte med en person så självklart lägger jag skulden på den personen istället för att tänka efter, vad var det för känslospegling, han väckte upp inom mig och som fick mitt försvar att gå igång ?

 

Det är intressant att studera hur små barn uppträder, reagerar i olika sammanhang, när de fortfarande är öppna och inte har lärt sig att låsa inne sina känslor. Barn i motsats till oss vuxna lever ut stundens känsla via ilska och gråt. Ingen förälder som är stressad eller irriterad har ett lugnt barn vid sin sida eftersom barnet påverkas av sin förälder. Om alla vuxna vågade öppna sitt lilla barn inom sig då och då, släppa ut sina känslor så skulle många må mycket bättre i sin vardag. Men vem vågar plötsligt släppa ut på sina käneslor vid ett möte?